top of page

YENI YILINIZ KUTLU OLSUN

Bir yılı daha geride bırakırken, hayatın bize 2018’de sunduklarından, aldıklarından, tattırdıklarından, zorladıklarından, zaman zaman kolayca akışlardan farkında olarak, kendimizi büyüterek çıktık mı?

Her yıl bitimi bir döngünün farkındalığı ve kendimizle hesaplaşma, kartları açıkça ortaya koyma vakti gibi hissettirir bana hep. Her sabah yeni bir güne uyanmak gibi 365 gün ve anlardan oluşan seçimler, sayısız başlangıçlar ve deneyimler silsilesinin son noktası ve hemen ardından yeniden yeni bir sene ve yeni başlangıçlar. Hayatı sürüklenip gider gibi yaşıyoruz? “Birileri oyunun kurallarını koymuş”, “ne yapalım hayat böyle” ler ile mi geçiyor günler. Hayatımızdan memnunsak mesele değil.

Her gün herkesin yaptığı gibi yaşayıp gitmenin konforu da var bir taraftan, çünkü kendini zorlamak gerekmiyor, büyük adımlara da gerek yok, daha önceden konmuş kurallar yaratıcı olmayı gerektirmiyor. Hayal kırıklıklarından mı korkuyoruz? Başkalarından farklı olursak yargılanmaktan mı? Yalnız kalmaktan mı? Iyisi mi ben olduğu gibi devam edeyim. Genelde bu gelgitler çoğumuzda yaşanır, hayatı sorgulayan kişilerseniz tabi bunu fark edersiniz, adım atmak ise başka bir ruh durumu gerektirir.

Artık kendin olmaktan başka bir seçenek göremezsin, her ne olursa olsun kendi yolunu kendin yürüyeceğini zaman zaman yolda senden ayrılanlar olsa da katılanlar olduğunu da fark edersin, acıtır zaman zaman bitişler ama kendin olmak yapabildiğin tek seçim haline gelmiştir. Kendi yolunda yürümekten vaz geçmek çok daha acı verecektir bunu bilir ve aksini yapamazsın. Bu yol çoğu zaman yalnız alınır ancak seni anlayanlar seninle olur, yanında ya da uzak fark etmez, VAR’dırlar.

O yolu yürüyüp kendinle buluştuğunda ve yola devam ettiğinde aslında bambaşka şeyler de olur. Bu cesaret ve sendeki dönüşüm hazır olanlara ilham haline gelir. Ve artık kendi kozandan çıktığında, aslında kendi içine yürüdüğün ve kendim zannettiğinin ötesine geçtiğinde, kendine giden yolda bütünlüğü ve birliği de daha derinden anlayarak çıkarsın ordan.

Ve yol o zaman Bir’likte güzelleşir. Yolculuk zaman zaman tekil eylem olsa da, paylaşmak ve BiRLiK’telik duygusu yolu anlamlı kılar.

Yeni yılda kendine giden yolu yürüme cesareti gösterdiğin, hayallerinin ötesinde yaratımlar yaptığın, artık yargıların ve bakış açıların gibi seni senden uzaklaştıran her şeyi geride bıraktığın, rutinden çıktığın, kendini anladığın ve en önemlisi hayatını varlıklarıyla zenginleştirenlerin çoğaldığı, paylaşımlarla güzelleşen bir yıl olsun.

Sevgiyle ve sağlıkla,

Ayşegül Sevil


Tanıtılan Yazılar
Yeni Yazılar
Etiketlerle Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page