top of page

YENI YILIN ILK YAZISI


2017’NIN ÖZ-FARKINDALIĞIMIZIN ARTTIĞI, HAYATA VE KENDİMİZE SORUMLULUKLARIMIZIN İDRAKINA VARDIĞIMIZ, KENDIMIZI KESIFLE ZENGINLESTIGIMIZ VE IC HUZURUNA VADIGIMIZ BİR YIL OLMASI DİLEĞİYLE . . .

Yeni bir yıl yeni bir sayfa olsun istiyoruz. Biz geçtiğimiz yılın sayfalarını kapatıp yeni bir deftere başladığımız yanılsamasını yaşarız her sene. Aynı ajandalarımız gibi, eskiyi bi kenara atıverip yeniye başlama hevesimiz. Yeni yıl yeni enerjiler getirecektir elbet ve kişisel motivasyon için bunu hayal etmek önemli. Ancak her zaman unutulan bir şey var ki, 2016’dan 2017’ye yuvarlanırken biz hala geçen yılki aynı bizsek, eğer bir evvelki yılı yaşarken acısıyla tatlısıyla içinde harmanlanıp dönüşmediysek bu yılın bir öncekinden nasıl farklı olmasını bekliyoruz? O yeni sayfayı açmadan evvel bakalım: geçen yıl bize ne öğretti, bizden artık neleri bırakmamız, neleri değiştirmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştı? tüm yaşanan kaos ortamında ben dönüp kendime baktığımda hayatımın içindeki kaosu fark ettim mi? Bunun için be dışarıyı eleştirdiğim ölçüde kendimi de eleştirme cesareti gösterdim mi? Örneğin, Dışardaki tahammülsüzlüğü gördüğümde ben kendimle aynı fikirde olmayanlara tahammülsüzlüğümü keşfettim mi, ya kendi hatalarıma tahammülsüzlüğümü? Ben hem ülkede hem hayatta değişim umarken kendim içsel olarak anlamlı ve olumlu bir değişim yaşadım mı? Başkalarıyla ve kendimle kavgaya devam mı ediyorum?

Evet kimi olaylara engel olamıyoruz ve yaşanması gerekiyor, insanlık olarak zorluklarla öğreniyoruz, bazı testleri kollektif olarak alıyoruz, bazen sınıfta kalıyor bazen güzel adımlar atıyoruz, ama o adımlar da önce kendi evimizde, içimizde başlıyor.

Hayat bize, hangi yılda olursak olalım kendi içimizde olanın dışında bir şey getirmez, getiremez. . . evrenin yasası bu. Her yılın kendine has bir enerjisi var ve olması gereken olur ama kendi hanemizde, kendi ruhumuzda yaşananlardan sadece biz sorumluyuz. Bunu anlar ve yıllardan, insanlardan, ülkeden sürekli beklenti içinde olma halinden, dışarı odaklı yaşamaktan ve ataletten silkinirsek artık kurban bilincinden çıkıp kendi hayatını kendi şekillendirebilen insanlar haline dönüşebiliriz. Bu da gerçekten umuda sahip olmamız için en güzel dayanak ve güç kaynağı. Ben beni değiştirmekten sorumluyum. Dışarda olan biten bana benimle ilgili ne anlatıyor? Bu yıl bunu anlamaya odaklanmak bile değişimlerin başlangıcı olabilir.

Yoksa sürekli dışımızda olanların etkisine kapılıp sürüklenir gibi yaşamaya devam edeceğiz.

BİR KARAR VE NİYETLE BAŞLAR HERŞEY, YOL SEVGİYLE AÇILIR. . .

YOLLARIMIZ AÇIK OLSUN!

Tanıtılan Yazılar
Yeni Yazılar
Etiketlerle Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page